Actiune cu activitati specifice regenerarii artificiale a padurii
organizata de RPL Ocolul Silvic Ciucas R.A.

 

 

In perioada 16-20 aprilie, Ocolul Silvic Ciucas a gazduit actiunea comuna cu Facultatea de Silvicultura si Exploatari Forestiere Brasov, care a constat in doua activitati:
1. De completare a regenerarilor naturale cu puieti de molid, larice, brad si fag
2. De repicaj al puietilor in pepiniere

 

La cele doua activitati au participat studentii de la Facultatea de Silvicultura si Exploatari Forestiere din Brasov, iar activitatile s-au desfasurat sub indrumarea atenta a specialistilor din cadrul Ocolului Silvic Ciucas R.A. Studentilor le-au fost prezentate solutiile de instalare artificiala a vegetatiei forestiere in suprafata administrata de ocol din zona Valea Satului (U.P. III u.a. 2 B), dar si regulile de baza pentru plantarea si repicarea puietilor. Pe parcursul actiunii au fost plantati 2000 puieti din specia molid si larice si repicati 1000 de puieti din specia molid.

 

In data de 17 aprilie, in cadrul acestei actiuni, au participat alaturi de studenti si dl. Adrian Vestea, presedinte al Consililui Judetean Brasov; dl. Beschea Severius, primar al comunei Tarlungeni; ing. Nan Florin Nicolae, inspector sef al Garzii Forestiere Brasov; prof. dr. ing. Alexandru Lucian Curtu, decan Facultatii de Silvicutura Brasov, ing. Adrian Cretu, presedinte al Asociatiei Administratorilor de Paduri; reporteri TV si au fost plantati aproximativ 250 de puieti din specia molid si todata le-a fost prezentata pepiniera silvica Zizin si modul de pastrare al puietilor pe parcursul campaniei de impadurire.